torstai 18. heinäkuuta 2013

Pari muuttujaa

Viime aikoina on harrastusrintamalla ollut aika voimakasta ristiaallokkoa, eikä oikein ole aina tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu...

Saksan reissulta tullessamme Dinan oli määrä juosta Hyvinkäällä Whippetharrastajien ratakisoissa, samalla Laralle oli tarkoitus juosta puuttuvat ryhmäkoejuoksut. No, Dina joutui jäämään pois koska sen lapa meni automatkailusta jumiin, joten Laran koejuoksujen suhteen siirryimme suoraan Plan B:hen.

Lara juoksikin ensimmäisen ryhmänsä varsin onnistuneesti Kaupissa pari viikkoa ennen Tampereen maastoja, ja viimeinen ryhmä oli tarkoitus juosta seuraavan viikon tiistaina. Vaan kuinkas kävikään. Lara kolautti polvensa perjantai-iltana ja ontui hiukan lauantaina, ja olin jo varma että tämä kausi oli tässä - luonnollisesti koejuoksut jäivät juoksematta. Polvea hoidettiin intensiivisesti kylmällä, laserilla ja levolla kolme-neljä päivää, ja kun Lara ei enää alkuviikosta jalkaansa varonut, pääsimme kuitenkin ilokseni osallistumaan Tampereen maastoihin.

Pari edellistä vuotta ovat Tampereen maastot vältelleet meitä (vai toisin päin?), joten olin melko varma että tänäkään vuonna emme pääse osallistumaan. Pari vuotta sitten ilmo meni totaalisen ohi kun olimme lähdössä Dinan ja Nipin kanssa Ruotsiin, viime vuonna Dina aloitti juoksunsa juuri sopivasti. Haavereilta vältyttiin, mutta Lara hukkasi alkuerässä ja tulos 0, Dina sentään juoksi päälle 500 pistettä mutta oli lopputuloksissa vasta 12/30. Kova oli taso siis. Laran nolla taas aiheutti sen, että SM-osallistumisoikeuden takaisinsaamiseksi joudumme muuttamaan jälleen suunnitelmia ja matkustamaan Hyvinkäälle maastoilemaan elokuun alussa.

Noh, takaisin koejuoksuihin. Minulla on toiveissa saada molemmat tytöt (Laran kiiman alusta riippuen) ilmoitettua Kunkkuihin eli 480m mestaruuksiin, eli Laran kirjoilla alkoi olla jo kiire. Olin ilmoittanut Dinan Kartanon Kannuun 350m sijoituslähtöön, ja samalla oli tarkoitus juosta Laralle puuttuva ryhmä. Ryhmäkaverit meinasivat olla hakusessa, mutta sitten hätäratkaisuna työnsin Laran kanssa samaan lähtöön Dinan ja Samppa-veteraanin. Arvata saattaa, että Sampo tuli maaliin kun muut oli jo haettu vieheeltä, mutta vaarilla oli hauskaa ja Larakin sai sen viimeisen puuttuvan merkinnän lappuunsa. Tytöt juoksi hienosti, Dina veti keulilla alusta loppuun. Omassa lähdössään Dina oli viimeinen, mutta omaan ennätykseen tuli huikea parannus ja kv-ajasta jäi uupumaan vaivaiset 0,25 sekuntia! Samaisessa kisassa Larpin Timppa-veli (B. Lord of the Rings) juoksi ensikilpansa ja voitti melko päheällä ajalla 18,62. Onnea vielä Timppa & kotijoukot! Komea mies on velipojasta kasvanut (viimeksi olen nähnyt hänet raitamakkarana pentulaatikossa).

Melkoinen pariviikkoinen! Tämän päälle on hyvä vähän mökkeillä...

Last few weeks we've had some ups and downs with the dogs. Lara's two group runs for her oval track license seemed to be "Mission Impossible" due to minor injuries. The girls participated in Tampere INT LC-competition, but Lara got lost (0 pts), and Dina didn't do very great either, placement 12 out of 30. So, we have to change plans and participate in Hyvinkää nat. LC competition to get an approved result for Lara (she doesn't have permission to participate in Finnish Championships with the last result being zero pts).

Afterall, Lara got her license runs approved and Dina had her first oval track race for this season. She made a new personal best in 350m, 24,44. I also met Lara's brother Timppa (B. Lord of the Rings), who ran his first oval track start and won with a very nice time 18,62. Congratulations! He is a very good-looking fellow, I haven't seen him since he was a tiny puppy.

Quite a couple-of-weeks! Now it's time for some relaxing at the summer cottage...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti