lauantai 5. heinäkuuta 2014

Suutarin lapset ja niiden kengät

Mustialan kisojen jälkeen käväistiin kotona nukkumassa pari yötä, ja taas jatkui matka - määränpää Oulu ja Virpiniemen juhannuskisat. Dinan vielä potiessa varvastaan kisassa juoksi vain Lara. Perjantain Juhannus Racessa Lara juoksi huonoimmat aikansa ja oli kokonaiskisan jumbosijalla. Keli oli melkoisen karu, kylmä ja tuulinen. Laran Haukiputaalla asuvat veljet Saku (B. Legend of Zorro) ja Ricky (B. Leon) osallistuivat myös, tämä oli samalla poikien ensikilpa. Treffailtiin poikia viikonlopun aikana useampaankin kertaan, komeita nuorukaisia ovat ja myös radalla esiintyivät varsin hienosti! Lauantaina ensikilpaansa tuli juoksemaan myös Rene (B. Lawrence of Arabia), hienosti meni! Juhannuksen tulokset perjantailta ja lauantailta.

We spent the Midsummer in Oulu, Virpiniemi track. On friday, Lara participated in Midsummer Race, but there was no success. She ran her worst times on 280m and 350m. The weather was poor, cold and windy. Lara's brothers Saku (B. Legend of Zorro) and Ricky (B. Leon) participated too, and they did very well! Such handsome and well-behaving boys! On saturday also Rene (B. Lawrence of Arabia) ran his first race, well done! Results from friday and saturday.


 Lara, kuvat M. Heinonen

Innakin pääsi kokeilemaan Virpiniemen kovaääniselle kiskolle, ja likan juoksu alkaa kerta kerran jälkeen vaikuttaa lupaavammalta!

Inna ran a test run, and it's getting better and better!

Kuva H. Koivula

Alla videot Blackbitch's -sisarusten Juhannus Racen 280m alkueristä sekä Yöttömän Yön juoksusta.

Here are videos of the Blackbitch's siblings in Midsummer Race on 280m and saturday's race.

Saku valk.

Ricky valk.

Lara valk.

Rene valk.

Lauantaina Laran oli tarkoitus juosta 480m, mutta ilmeisesti johonkin kävi kovasti kipeää, koska Lara kääntyi takaisin melkein heti startin jälkeen (Lara ei ole koira, joka jättää juoksun kesken...). Säikähdin aivan hirveästi, onneksi toisen koiran juoksu ei siitä häiriintynyt. Pikaisen kopeloinnin jälkeen Lara aristi vähän lanneselkäänsä, mutta muuten liikkui ihan hyvin. Kisan jälkeen käytiin vielä palauttelulenkki, jonka aikana en huomannut mitään erityistä. Palatessamme kotiin sunnuntaina panin merkille, että Lara nukkui koko ajan. Syömään se kyllä heräsi, samoin lähti ulos mielellään, mutta selkeästi se oli kipeä ja piippaili. Tiistaina iltapäivällä käytiin varmuudeksi eläinlääkärissä, josta saatiin mukaan Rimadylit lihasjumiin. Pyynnöstäni kohtu ultrattiin märkäkohdun poissulkemiseksi, se oli kuitenkin täysin puhdas. Klinikalta lähtiessä lähestulkoon itkin onnesta, mutta toisaalta hävetti oma typeryys: miksi en ollut hieronut Laraa Mustialan kisan jälkeen, vaikka se jo siellä oli hiukan jäykän ja vaisun oloinen?! Miksi en laittanut koiralle perjantain lähtöjen jälkeen riittävästi takkeja päälle vaan annoin sen kylmettyä palkintojenjakoa odotellessa?! Raukka-pieni suutarin lapsi ilman kenkiään. 

No, tämänkin kun nyt sitten opin näin vaikeamman kautta, niin koko juhannuksen jälkeisen viikon oleilimme koko porukka hyvin rauhassa ja hieroin kaikki koirat läpi pariinkin kertaan. Ensimmäisellä kerralla Laran teki selvästi kipeää, mutta seuraavalla kerralla se oli jo huomattavasti parempi. Koko koiran olemus kyllä muuttui paljon rennommaksi, eli selkä oli oikeasti tosi kipeä. Myös serkukset Puuma ja Tiikeri olivat jumissa, Dina varottuaan vasenta takajalkaansa ja Inna muuten vaan, sen ainoa liikkumismuoto kun on kaahottaa täysiä. Ilokseni Dinan varvas alkaa olla tosi hyvä, aamuisin hiukan jäykkä ja makuulta noustessaan Dina saattaa muutaman askeleen sitä edelleen keventää, mutta normaalit lenkit se jo kestää, ja ompa juhannuksen jälkeen jo uskaltauduttu agitreeneihinkin. Voi miten pieni eläin on ollut pähkinöinä!

On saturday, Lara was supposed to run 480m, but obviously she was in pain because she turned back to me soon after the start. I got very scared, but luckily the other dogs run went well. I checked her after the start, her lower back muscles were tight but otherwise she was fine. Next day she was very sleepy, though she ate well, but to make sure there's nothing seriously wrong (pyometra, for example) I took her to a vet on tuesday. She had a diagnose "tight muscles" and a package of painkillers. I felt stupid: why didn't I massage her after Mustiala, even though she was a bit stiff after that?! And why didn't I put enough jackets on her after the race on friday?! My poor baby.

Well, when I had to learn this through the hard way, I've massaged all the girls several times during past two weeks. On the first time, Lara felt pretty uncomfortable, but next time was much better. Also Dina and Inna had some tightness, Dina mainly because of the damaged toe. Luckily Dina seems to be fine now, she uses the leg normally and we're finally able to do proper walks in the woods! We've been training agility since Midsummer, and we both think it's the coolest thing in the world!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti