maanantai 1. elokuuta 2016

Tuloskimaraa radalta ja maastosta

Nyt on tullut vierailtua Hyvinkäällä ihan urakalla, kun viikko sitten oltiin Whippet-Harrastajien ratamestaruuksissa ja nyt Luhtilaukkaajien kansallisissa maastoissa. Ennen sitä piipahdettiin Turun Vätissä keskiviikkokisoissa, mistä ei kylläkään mitään sen kummempaa mainintaa (tulokset). Dina oli ilmoitettu molemmille 280m ja 480m matkoille ja Inna 280m etanalähtöön, kummallekin omaan tasoon nähden huonot ajat ja 280m lähdöissä kumpikin joutui lähdössä naapurikopista lähteneen koiran tönimäksi. Lisäksi rata oli niin surkeassa kunnossa ja kovapohjainen, että Dinan niska meni taas ihan hirveään jumiin ja sitä oli pakko pitää kevennetyllä viikon verran. Onneksi sentään päästiin uimaan. Eipähän tarvitse enää Turkuun lähteä kisaamaan.

We have been doing some racing with girls. First, Wed 20th July we travelled to Turku. Dina ran 280m and 480m, Inna 280m, no success for us. Track was quite bad, too hard and dry, and Dina got neck pain for the next morning. So no more Turku for us.

Kuva: Tuuli Soukka

No, torstaina aamuyöstä kotiin Turusta ja perjantaina kohti Hyvinkäätä. Ratamestaruuksiin oli ilmoitettu Lara sekä kaikki ratakirjalliset Metallica-neidit. Pikkuisen meinasi kämmenpohjia hiottaa yhdellä jos toisella, mutta päivä oli mahtava vaikkei mitään suuren suurta tulosiloittelua saatukaan. Lara voitti oman alkuerälähtönsä täpärästi nenänmitalla! Teknisesti se oli aivan huippusuoritus, Lara nimittäin juoksi koko matkan sisällä toinen koira rinnalla. Roosa (D. Hero of the Day) juoksi ensikilvassaan SERTK-ajan ja oli 1. aikajuoksujen jälkeen 7. nopein eli täpärästä likka putosi B-finaaliin. Finaalissa lähtö harmittavasti epäonnistui täysin ja Roosa lähti matkaan lähes 10m muiden jälkeen. Myös Esme (D. Cyanide) juoksi ensikilpansa. Esmu on harjoitellut eniten, mutta vissiin kisko vähän pelotti, koska Esme juoksi todella ulkona eli ajat olivat melko keskinkertaisia. Esme sijoittui C-finaalin kolmanneksi. Ella juoksi yk-narttujen mestaruuksissa kuuden muun koiran kanssa. Alkuerässä se sai koppiarvonnassa ykköskopin, mutta joutui lähdössä ikävästi kaverin tönimäksi kun se kokeneempana ampaisi heti lähdöstä kiskolle. Odotetusti Ella oli hitain, eli se pääsi juoksemaan yksin B-finaalin. Ratamestaruuden tulokset täällä. Kaikille kuitenkin puhtaat juoksut ilman mitään suurempia kolareita tai vammoja, se on aina pääasia se! Kaikki ovat vielä niin kovin nuoriakin, että kunhan nyt tämä kausi harjoitellaan niin ensi kaudella päästään sitten tositoimiin!

On Sat 23rd July, Finnish Whippet Club's Track Racing Championships took place in Hyvinkää. I had entered Lara and Ella (D. Nothing Else Matters), also Roosa (D. Hero of the Day) and Esme (D. Cyanide) participated. All the Metallica-girls ran their first official race, so it was very exciting day. Lara ran tecnically very very nice run in qualifications, she was in lead from the start to the finish, and other dog ran right next to her. Roosa did great time in qualifications, and she was narrowly dropped out from the A-finals. Lara and Roosa ran in B-final, Lara did good, but unfortunatelly Roosa's start failed and she came out of the box when the others were 10m away. Esme also has speed, but poor technique - she runs very far from the rail. She ran in C-finals. Ella got pushed quite dirty in the start of qualifications, she ran alone in B-final and that was very good for her head. Results are here. All of the rookies had nice clean runs and Roosa her first CAC-time, very well done!! Little more practise in technique, so next season we can do some serious racing!

 Roosa, kuva Riina Lummekari

 Esme, kuva Riina Lummekari

 Lara (sin.), kuva Riina Lummekari

Ella, kuva Harri Nurmela

Viikon päästä ajeltiin taas Hyvinkäälle, tällä kertaa maastoilemaan. Olin ilmoittanut Ellan Luhtisaalistukseen, jos sille nyt saisi edes jonkinmoisen tuloksen tältä kaudelta. Samalle reissulle onnistuin integroimaan auton teippauksen - ja kuinka käsittämättömän hieno siitä tulikaan!! Kiitos Kaide ja Lucky Style!


Sponsorikin mainittu. Firman logot löytyvät etuovista, mutta niistä ei tullut otettua kuvaa.

Mentiin Hyvinkäälle siis jo lauantaina hyvissä ajoin. Keli oli lämmin ja aurinkoinen, mutta jostain syystä liukasteluja ja kaatumisia oli tullut oikein urakalla, ja yksi vähän pahempikin onnettomuus. Kylmä rinki takamuksen ympärillä pohdin uskaltaisinko laittaa pitkää ja nopeaa ensikertailastani kisaan ollenkaan. Sunnuntaina sitten saatiin vettä ihan taivaan täydeltä juuri ennen yk-narttujen luokan alkua, mutta kuin ihmeen kaupalla keli siitä sitten parani. Rataankin tehtiin parannuksia, ja Ella kesti jaloillaan molemmat juoksut. Alkuerässä Ella selvästi vähän pohti että mikäs tää nyt olikaan, mutta finaalissa tykitti ihan hurjan hienosti (ja kovaa, mutta yllättävän hyvin se kääntyy kuitenkin!). Viron reissun ikävät muistelot kyllä unohtui - Ella nimittäin voitti luokkansa ja sai ensimmäisen SERTinsä!

On 30th July, we travelled to Hyvinkää again, this time for NAT coursing competition with Ella. We arrived on saturday (on the same trip, I finally got my car taped - WOW!!!), and it was a very nice and warm day. Despite of that, the field seemed quite slippery, and several dogs had fell. On sunday, just before Ella's start, it was raining very hard, and I was pretty worried on how Ella would stay on her feet because she is very long and she has quite much speed. Everything went very nice, and Ella won her class with her very first LC CAC!!!
 

 Ella punaisella / Ella with red jacket
 
 Kuvat Kati Kanerva


Tulevana viikonloppuna juostaan vähän erilaisia rinkuloita, vuorossa on nimittäin vuosittainen pakollinen paha eli näyttelykäynti. Inna ja Enya on ilmoitettu Kuopion kv-näyttelyyn lauantaille ja Lara ja Ella sunnuntaille. Ihan itseäkin jännittää... Sitten pidetäänkin pikku huoltotauko ennen seuraavia karkeloita. Syksylle on luvassa vielä parit maastokokeet, parit ajuekokeet ja eiköhän me vielä Team Racessakin pistäydytä.

Next weekend we'll head to Kuopio INT dog show with Inna, Lara, Ella and Enya. Then, a little "service break" before last competitions in autumn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti