tiistai 5. kesäkuuta 2018

Lapset kasvaa

Pennut ovat pariviikkoisia, ja viikonloppuna kaikki aukaisivat silmänsä. Kaikki kasvavat ihailtavan tasaisesti, n. 200g per viikko, ja vaikka tissillä on tunkua, maitoa riittää kaikille ja Roosa hoitaa jälkikasvuaan huolella ja hartaudella. Pennut saivat jo aitauksen ja tätikoirat Inna, Ella ja Emppu notkuvat nenät kiinni aidassa aina kun joku vähän känisee, mutta Roosa ei vielä päästä ketään lähemmäs. Etenkin Emppu katselee kaihoisana pentuja, se on tehnyt niille maitoakin. Touhua riittää kun pennut hamuilevat tuliaisiksi saamiaan pupupehmoja, harjoittelevat kävelemistä ja meinasipa Ollie jo tulla pentulaatikon etureunan yli. Ekasta kynsienleikkuusta selvittiin, mutta ensimmäinen madotus se mahtaa olla todella jännittävä... Kaikki tytöt ovat vilkkaita ja touhukkaita, luonnetta tuntuu löytyvän etenkin ruskeista siskoksista Meerasta ja Olliesta. Pojat ovat hiukan rauhallisempia, ja esimerkiksi niiden valokuvaaminen on huomattavasti helpompaa. Tytöistä yksi tai kaksi etsii vielä juoksuharrastuksesta kiinnostunutta kotia.

Kids turned 2 weeks old, and all of them have opened their eyes. They all have gained weight about 200g per week, and Roosa has enough milk for everyone. Aunties Inna, Ella and Enya are very interested of the puppies, but Roosa doesn't want them to come too near yet. Pups try to reach for the toys, learn walking and Ollie already tried to climb out of the box. All the girls are very lively with spicy characters, specially brown sisters Meera and Ollie are real firecrackers. Boys are more calm, and for example taking photos is way more easier. One or two of the girls are still looking for LC/racing homes.

 Tytöt, etummaisena Yara, sen takana Olenna ja Brienne sekä Ollie ja Meera. Sansa piiloutui pupun taakse.
Kuva: Anniina Oksanen

Pojat, vasemmalta Sandor, Kevan ja Robin
Kuva: Anniina Oksanen

Lara ja Ella käväisivät Kankaanpäässä derby- ja veteraanimaastoissa. Ella ei ole jostain syystä lainkaan juoksukunnossa, ilmeisesti valeraskaus nyt sitten vaivaa toden teolla (tai sitten ovat juosseet itsensä ylikuntoon pihalla), koska sen juoksu oli videolta katsottuna ihan järkyttävän tahmeaa. Melkein hävetti että edes laitoin koko koiran sinne, mutta tuloksena sentään kutossija. Laran juoksu oli videolta katsottuna todella upea, mutta jostain toistaiseksi tuntemattomasta syystä sen pari sai kuitenkin oikomalla ja hitaammalla juoksulla paremmat pisteet ja VMM-tittelin. Keli oli ollut todella kuuma, ja helteen sekä takkuilevan kaluston vuoksi kisassa juostiin vain alkuerät. Kiitokset Anne-Marille kyydistä ja Annelle tyttöjen handlaamisesta!

Lara and Ella participated in Derby and Veteran LC Championships. Ella is not in condition, either because of false pregnancy or because they have been running on our yard too much. She was placed 6th. Lara was 2nd. Because of the heat and problems with technique, they ran only qualifications.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti