torstai 31. joulukuuta 2020

Vuoden viimeiset

 Vuoden viimeinen päivä on mitä mainioin ajankohta muistella kulunutta vuotta ja samalla päivittää blogi ajan tasalle. 

Syyskuun lopussa päästiin kuin päästiinkin SuomiCuppeihin. Haikeaa oli, ja Innaa finaaliradan vieheeltä hakiessa(kin) tuli itku. Se on ollut niin täydellinen kisakoira, seitsemän kautta tasaisen varmaa suorittamista. Harmi että Innan viimeinen kausi oli K-alkuisen sekä alkukauden loukkaantumisen vuoksi aika vaisu, mutta viimeisessä kisassa Inna oli lopputulosten 7. - vain pisteen päässä podium-sijasta! Hiekkapohja oli veteraanille vähän turhan rankka, ja kelikin oli aika kuuma. Sunnuntaina sitten riitti jännitettävää Volbeat-siskosten ja Kissun suoritteissa. Kukaan ei ollut aiemmin kisannut hiekalla, ja se valitettavasti näkyi tuloksissa. Valeraskaudessa vellova Lola veti liinat kiinni puolimatkassa alkuerissä. Rita ja Isla suorivat mainiosti tiensä finaaliin ihan kärkipaikoille, mutta finaalissa Kissua ilmeisesti sattui - juoksi pompahdellen kuitenkin loppuun, mikä palkittiin nipinnapin hyväksytyllä suorituksella. Eihän se kauniille kilpailukirjassa näytä, mutta täytynee ottaa hiekka-alusta treeniohjelmistoon vaikka en siitä itse oikein piittaa korkeahkon loukkaantumisalttiuden vuoksi. Onneksi Rita pelasti päivän totaaliselta sukellukselta ja voitti norminartut.

Kuva: Satu Laakso

Lokakuussa käytiin juhlimassa kauden päätöstä Lammilla ajue-SM:ien ja Raparallien merkeissä. AjueSMiin laitoin Laran Ritan ja Lolan kanssa. Positiivisinta oli, että Lola työskenteli hienosti vaikka kieltämättä tuo Koronarallin keskeytys oli palanut ikävästi verkkokalvoille. Sekä alkuerä että finaali näytti hienolta ja hetken jo kangasteli mielessä Suomen historian ensimmäinen kolmoisvaliowhippet... No, tällä kertaa se ei toteutunut, ja jäätiin (onneksi) ihan reilusti sertipisteistä, ja kyllähän se kirveli. Mummo ja lapsenlapset sijoittuivat kuudensiksi, mutta ensimmäisen kerran ikinä ajueeni hävisi toiselle whippetajueelle. Sunnuntaina juostiin kevättalvelta siirretyt Raparallit, joihin saatiin kahden radan ansiosta lisäpaikkoja. Isla otti tuntumaa peltoalustaan, ja kahden varsin erityyppisen radan lopputuloksissa Kissu oli upeasti kolmas ja serti! Volbeatteja edusti hienosti Jade (D. Evelyn), joka hävisi Kissulle pisteellä sijoittuen viidenneksi saaden toisen sertinsä. Oikein kivasti on Volbeat-lapset jatkaneet Inna-tädin tassunjäljillä.

Siinäpä se kausi sitten olikin. Marraskuulla Rita ja Lola pääsivät vielä luonnetestiin. Sattui kiva kelikin, kummallekin omannäköinen mutta hyvin toisiaan muistuttava lopputulos. Molemmille +125p ja laukausvarma.

                        
ArvoOsasuoritusTulosPisteet

+1aToimintakykyKohtuullinen15

+1bTerävyysKoira joka ei osoita lainkaan terävyyttä1

+1PuolustushaluPieni1

-1TaisteluhaluPieni-10

+1aHermorakenneHieman rauhaton35

+2TemperamenttiKohtuullisen vilkas30

+1KovuusHieman pehmeä8

+3LuoksepäästävyysHyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin45

+++LaukauspelottomuusLaukausvarma

Yhteensä125

Olin oikeastaan iloisesti yllättynyt, että kumpikaan ei osoittanut terävyyttä. Rita kyllä arjessa vaikuttaa terävälle, mutta testissä se oli yllättävän vakava, tuomarin sanoin "virkamiesmäinen". Lola sitten ei niinkään ollut vakava, lähinnä järkyttynyt, mutta omin jaloin autolle kuitenkin! 

Emppu on jatkanut agilitya suht vaihtelevalla menestyksellä. Enimmäkseen meillä on ollut kyllä oikein kivaa, ja edistystä on tapahtunut. Inna siirtyi eläkkeelle ja kävi heti tutustumassa eläkeläislaji-noseworkin ihmeelliseen maailmaan. Selkeästi oli mieleinen homma, kun palkka oli kohdallaan. Jatkettiin kotitreeneillä yläkerran työhuoneessa, ja Eläkeläinen on kyllä ollut aivan liekeissä!

 
Loppuvuoteen suunnitellut näyttelyt jäivät sitten lopulta väliin. Suomalaisia näkyi tuloslistoilla kaikissa Viron viimeisissä näyttelyissä, mutta ei sitten viitsitty lähteä koska olisi tullut liikaa hankaluuksia töiden suhteen. Olisi ollut mukavaa lähteä joulun alla Vilnaan, mutta josko sitten ensi vuonna. En ole vielä jaksanut suoda ajatustakaan ensi kauteen, päätettiin että toukokuun alusta ei olla lähdössä vielä mihinkään - tuskin nimittäin juostaan Unkarissa vielä euroopanmestaruuksia keväällä. Aika näyttää.

Kiitos kaikille seuraajillemme kuluneesta vuodesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti