tiistai 30. lokakuuta 2012

Hailuoto 20.-21.10.

Ajelimme juhlimaan maastokauden 2012 päättäjäisiä Ouluun Hailuotoon. Meidän porukasta mukaan oli ilmoitettu Dina ja Samppa, joka tämän kisan myötä siirtyi virallisesti eläkkeelle. Reissu tuntui ihan oikealta lomalta, koska olin säästänyt lomapäiväni (kaikki 2) ko. ajankohtaan, lisäksi olin onnistunut vuokraamaan mökin Ranta-Sumpun leirintäalueelta. Viime vuodesta viisastuneena pakkasin mukaan myös pilkkihaalarin, joka myöhemmin osoittautui aivan korvaamattomaksi. Whippetit juoksivat vasta sunnuntaina, joten kerrankin sai pari päivää vain olla ja puuhailla koirien kanssa. Onnistuin ikuistamaan Dinan ihanassa auringonlaskussa lauantai-iltana...

Sunnuntaina ei sitten mennytkään ihan putkeen. Rantahiekka oli jäätynyt yöllä ja kisat päästiin aloittamaan 3h myöhässä. Lisäksi ilmoitettiin, että juostaisi vain alkuerät, jotta selvitään pois ennen pimeää. Rataan jouduttiin tekemään isoja muutoksia, eikä tästä reissusta kyllä jäänytkään käteen oikein mitään: Dina pisteillä 221 12/23 ja Samppa-veteraani uransa viimeisissä kisoissa pisteillä 215 14/17. Valiokakku siis jää odottamaan ensi kauteen... Tuntui kyllä haikealle seisoa Sampan kanssa lähtöpaikalla viimeistä kertaa. Tavoistani poiketen annoin sen katsoa muiden juoksuja ja hillua sydämensä kyllyydestä, ja pappa ei kyllä meinannut pysyä nahoissaan. Lähtöpaikalla kierroksia oli jo sen verran, että Sampan pää osui minua leukaan ja isku oli sen verran mojova että sai aikaan aivotärähdyksen. No, koira pysyi juuri ja juuri käsissä mutta leukaan tuli mustelma. Haikein mielin hyvästelin harrastajakollegat, ensi keväänä nähdään taas.

Kausi ei meidän osalta ollut ihan samanlainen menestys kuin edellinen. Viimeinen serti jäi odottamaan, ja suunnitellut ulkomaan reissutkin peruuntuivat kohtutulehduksesta ja leikkauksesta toipumisen vuoksi. No, tuleehan noita, pääasia kuitenkin on että koira on terve ja kunnossa. Talviloma tulee meille kaikille enemmän kuin tarpeeseen, ja talven varalle onkin jo suunnitteilla kaikkea kivaa... Aloitamme Dinan kanssa agilityn alkeiskurssin 4.11.

We were on a mini-summerholiday at Hailuoto, Oulu. That was also the place for the LC season ending competition. It certainly felt like a holiday, we had a lovely cottage rent for four days. I spent two whole days doing nothing but potter around with dogs. I got some lovely pics (seen above) of Dina at the beach on sunset. The races didn't go so well: on sunday morning, the temperature was below zero degrees and the track was frozen. The 1st start happened 3 hrs later that the original scedule, and only one round was ran. Dina was placed 12th (out of 23 standard whippet females) with 221 pts (out of maximum 300). Samppa participated also, and he was placed 14th (out of 17 standard whippet males) with 215 pts. This was the last competition in his career, he has his 9th birthday in january.

Season 2012 wasn't a big success for us. The last LC certificate is still missing for Dina's LC CH title, but on the other hand, she was nearly 3 months on sick leave because of heat and pyometra surgery. We'll get back in business next spring, but meanwhile we have lots of interesting plans for the winter. Me and Dina are going to participate in agility course on 4th Nov.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti