sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Osteopaatilla

Olen miettinyt pitkään laumani viemistä osteopaatille näytille, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi. Niinpä sitten kuullessani Koirasportti -koirauimalan järjestämistä "kimppakäynneistä" varasin jokaiselle ajat.

Dina pääsi Markus Laioksen käsittelyyn keskiviikkona. Sieltä löytyikin aika hurjasti jumia, lähinnä lanneselän ja lantion alueelta. Syyksi Markus arvioi elokuisen märkäkohtuepisodin, ja se pitänee paikkansa, sillä leikkuun jälkeen Dina on ollut hiukan vaisu. Käsittelyn jälkeen oli kyllä selkeä ero entiseen, koko koira ikäänkuin virkosi ja häntä heilui taas. Käymme tapaamassa Markusta uudelleen tammikuussa ennen treenin alkua. Harmiksi ensimmäiset agitreenit siirtyivät jälleen viikolla, mutta toivottavasti silloin pääsemme aloittamaan.

Lauantaina Lara ja Samppa pääsivät Jaana-Kaisa Timosen käsittelyyn. Vaari on vielä ikäisekseen vetreä, mutta lihakset ovat alkaneet surkastua ja lanneranka kääntyy fleksioon, eli lantio alkaa olla entistä luiskamaisempi. Muutama fasettilukko löytyi sekä rintarangasta että lannerangasta. Lara ei olisi malttanut millään pysyä paikoillaan, mutta Jaana-Kaisa sai kuitenkin Laurin lannerangasta lukot auki. Dina kävi pyörähtämässä vain näön vuoksi, ja senkin rintarangasta napsahti lukko auki.

Kiitokset Koirasportille järjestelyistä ja Markukselle ja Jaana-Kaisalle eheytetyistä koirista! Suosittelen lämpimästi kummankin palveluja!

Last week, the whole pack went to an osteopath. On wednesday, Markus Laios treated Dina and there was found a quite massive tension in her lumbar and pelvis area, due to the pyometra operation in august. After the treatment Dina seemed much better, which is great! We'll visit Markus again in january, before we'll start training for next season. Lara and Samppa visited another osteopath, Jaana-Kaisa Timonen, on saturday. They both had some stucked facet joints in thorax and lumbar area. Also Dina had one locked facet joint in her thorax, which Jaana-Kaisa treated.

Many thanks to both Markus and Jaana-Kaisa, and also to Koirasportti, which organized all this!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti