sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kevättä ilmassa

Alkuvuosi on mennyt todella vauhdilla, ja helmikuun loppu häämöttää. Pian on Jyväskylään paluumuuttomme vuosipäivä, ja Larakin vietti 1-vuotissyntymäpäiväänsä. On ollut kyllä toiminnantäyteinen vuosi kaiken kaikkiaan. Onnittelut vielä Blackbitch's L-pentueelle, ja Anne-kasvattajalle lämmin kiitos tästä "elämäni himmeästä valosta"! Syntymäpäivän alla Lauri kävi epävirallisesti mitan alla, ja näyttää sille että likka jää mittoihin. Nyt vaan sitten sitä KV-näyttelyn EH:ta metsästämään...!

February is about to end, and soon we'll celebrate the 1st anniversary of returning to Jyväskylä. Lara had also her first birthday. Congratulations to Blackbitch's L-litter, and many thanks to Anne for this "dim light of my life"! Lara was measured unofficially, and it looks like she will be under 48cm. Now it's time to look for some INT dog shows and the VG for the CACILs...

Lara juhannuksena 2012, kuvan otti Suski

Kevättä tuntuu olevan ilmassa sekä ulkona että sisällä. Juniorijaoston meno alkaa olla sen verran villiä, että siihen on jo sisätiloissa alettava puuttumaan. Lara tekee selkeästi juoksuja, koska nopeiden kinttujen lisäksi nenä vie neitiä melkoisen voimakkaasti ja Sampan nenäkin on sitä mieltä, että joku ihanainen siellä tuoksuu (vaikka Samppa on leikattu jo vuosia sitten). Sinänsä tämä olisi hyvä ajankohta juoksuille, päästäisi aloittamaan kisakausi suunnitellusti. Dinakin on ollut reippaana, ja minun ollessani töissä se on käynyt putsaamassa keittiön pöydän kaikesta turhasta - viimeimmäksi kotiin tullessa löysin lattialta vajaan vuoden vanhan läppärini. Koiralle ei onneksi ollut käynyt mitään ja läppärikin toimii, mutta vast'eden molemmat mustat viettävät yksiolonsa häkeissä.

We're waiting for Lara's first heat, and it seems to be coming soon. Lara is very keen on odours outside, and Samppa is very interested on her also (though he's been neutered for several years ago). This would be perfect time, so we could start our coursing season as planned. Dina has also vibes for the spring, she has started her climbing hobby again and last week I found my laptop from the kitchen floor. Now both black ladies have their very own studios while I'm at work.

Kerrossänky

Dinaa sitä vastoin on viikon päivät kiusannut epämääräinen yskä, joka ei kuitenkaan oireiden perusteella vaikuta sydänperäiseltä. Tauti tuntuu olevan onneksi melko lievä, parina päivänä kuulin yskähtelyä ja liman oksentelua, mutta varmuudeksi Dina on kuitenkin ulkoillut rauhallisesti remmissä. Lienee syytä kuitenkin käydä lääkärin juttusilla kun ei näytä levolla menevän ohi. Päästiin Dinan kanssa Jyväskylän Agility Teamin Jatko1 -kurssille, joka alkaa ensi viikolla ja kestää elokuuhun saakka. Eka kerta on onneksi tutustumiskerta, joten Dee saa vielä ensi viikon lepäillä. Sydänultraankin on aika varattu, eli jännitettävää riittää...

Dina has suffered from minor cough for about a week now. The symptoms doesn't refer to heart problems, but she has been resting and next week we'll go and see the doctor. I hope she'll get better soon, because we were approved on an agility course on Jyväskylä Agility Team. The course starts next week and will last until August. I've also booked the re-examination for Dina's heart, so we'll have more exciting things to wait...

Inna on kotiutunut vallan mainiosti, ja pikkulikan upea luonne korostuu päivä päivältä. Inna on jos mahdollista vielä vauhdikkaampi kuin mustat "isosiskonsa", luonteeltaan se on onneksi hiukan pehmeämpi ja mm. "Ei" -käsky menee todella hyvin perille. Muutaman kerran ollaan käyty kyläilemässä, ja Inna on kyllä harvinaisen vieraskorea. Hiukan vieraat ihmiset ja koirat vielä jännittää, mutta tutustumisen jälkeen lapsonen on oma iloinen itsensä.

Inna has settled down very well. Her lovely caracter gets even better day by day, and she is veeeery busy all the time. She obeys the basic commands (for example "No") very well, and she is a bit softer than her "big sisters". We've been visiting my friends for a couple of times, and I've had Inna with me. She behaves very nicely, at first she is a bit shy with strange dogs and people, but once she makes friends, she is one happy herself again.

 Inna 13 viikkoa, 4,7kg / 33cm

 Koko porukka mahtuu jo samaan kuvaan...

 Väsynyt naapurikyttääjä

 Kyllä korvat koiran tekee

 Serkukset

Inna treenaa jo ahkerasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti