torstai 21. maaliskuuta 2013

Hyviä uutisia

Dina kävi tänään Lahden Vethaus-klinikalla Seppo Lambergin pakeilla kontrollisydänultrassa. Uutiset olivat mainioita:

"Dilatiivinen kardiomyopatia ei todeta.

Läppävuoto todetaan, sen arvio on seurattava. Muutokset eivät ole edenneet mihinkään eikä läppäsairautta voi varmuudella todeta."

Laajentumaa siis ei ole tullut ensimmäisen (2011) ultran jälkeen lisää, vasemman eteisen ja kammion mitat ovat millilleen samat kuin vuosi sitten. Supistuvuudet on parantuneet viime vuodesta, jolloin ne olivat jo normaalin rajoissa (v. 2011 hiukan alarajan alapuolella). Läppien virtauksia tarkasteltiin värjäysten avulla, ja edellisvuoden kuviin verrattuna vuoto on pienentynyt merkittävästi. Lambergin sanoin, läppävuoto on kliinisesti merkityksetön ja koiraa voi käytännössä katsoen pitää terveenä. Sivuäänimerkintä kuitenkin tulee, kun ääni on erikoisstetareilla kuultavissa n. joka kolmannella lyönnillä. Nämä uutiset olivat parhaita mahdollisia, nyt on kuoharin paikka!

Today, Dina went to her annual heart ultrasound check. The results were awesome: the murmur (1/6) is still inaudible, the minor leak in her mitral valve (found 2011) has shrinked and there are no signs of any enlargement in her heart! In other words, the condition of Dina's heart is better than last year. The vet, Seppo Lamberg, said that she is practically health because the leak is so small.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti