torstai 17. lokakuuta 2013

MOSH Harvest Coursing ja lyhyt analyysi kauden 2013 maastoista (ja pikkuisen tulevaakin)

Meidän osaltamme kauden viimeiset maastot juostiin Seinäjoella, järjestäjänä edustusseuramme Mopet Show. Aamusella meinasi iskeä pikku paniikki, koska olin itse arvostelemassa toisella radalla... No, loppu hyvin ja ehdin lämmitellä koirat oikeinkin hyvin. Dina sooloili alkuerässä 232 pisteen verran, periaatteessa ihan hyvä juoksu mutta ei taas ollut kauheasti järkeä mukana. Lara keskittyi paremmin, 244 pistettä ja kärkiviisikossa. Finaaliradalla saikin sitten ihan luvan kanssa paahtaa urku auki, ja molempien juoksut palkittiin 250 pisteellä. Lopputuloksissa Lara 6/23 ja 494 pistettä, Dina 14/23 ja 482 pistettä, molemmille SA:t. Larppinen vaikutti vähän löysältä, ja syy oli juuri se mitä veikkasin: se aloitti juoksunsa maanantaina.

Last weekend was the last coursing competition for this season. Lara was placed 6th out of 23 standard whippet females with 494 pts, Dina's placement was 14th with 482 pts. Both were also awarded with CQ. Lara was a bit slack, and the reason was exactly the one I thought: she started her heat on monday.

Laran saalis // Lara's catch

Tämä kausi on maastojen suhteen ollut melkoista vuoristorataa. 

Dinalta odotin maastoista sitä viimeistä SERTiä, mutta se tuntuu nyt olevan täydellisen saavuttamattomissa. Juoksut on olleet hyviä - toki joukossa on ollut muutama melkoinen floppikin - mutta se ei riitä jos kilpakumppanit ovat parempia. Myönnettävä on, että 4-vuotias koira on jo liian fiksu ja kokenut tähän hommaan. Ensi kaudella koitetaan onnea kevään ekoissa kisoissa, sertisääntöjen muuttuessa sen viimeisen "hakeminen" ainakin teoriassa helpottuu, ja ainakin kotimaan maastot saavat Dinan osalta olla toistaiseksi siinä. Dinan kanssa keskitytään ratajuoksuihin, jotka jo tällä kaudella menivät ihan kivasti kun oikeat juoksulinjat alkoivat löytyä, ja koitetaan sillä puolella tiristää ne kolme viimeistä kv-aikaa. Lisäksi tavoitteena on päästä starttaamaan agissa virallisesti ainakin rotumestaruuksiin. Lisäksi suunnitelmissa on käydä koittamassa BH-koetta.

Lara sitten. Larppinen aloitti maastouransa upealla tuplavoitolla keväällä Virossa, ja putki jatkui vielä Suomen kisoissa kakkossijalla. PMM-nollan takia jouduttiin hakemaan vauhtia Hyvinkäältä, missä likka voitti ja sai vielä ylituomarin maininnan päivän upeimmasta finaalijuoksusta. SMMeissä ei kuitenkaan vauhti riittänyt kärkeen, loppukaudesta pariin otteeseen telottu jalka pakotti rauhoittumaan eikä kunto pysynyt niin hyvänä kuin olisi ollut suotavaa. Saaliiksi jäi 2 SERTiä Virosta ja 2 Suomesta, lisäksi yksi kv-aika radalta ja bonuksena ERI kv-näyttelystä. Ensi kesänä jatketaan siitä mihin jäätiin, tavoitteena saada loput SERTit maastosta ja radalta. Lisäksi suunnitelmissa on pari retkeä ulkomaille. Vuoden kuluttua syksyllä Lara on tarkoitus astuttaa, mikäli terveysasiat ovat kunnossa sekä Laralla että sulhasella.

Inna harjoittelee talven ahkerasti, ja aloittaa kilpailu-uransa toukokuussa. Odotukset on melko kovat...

This season has been quite a rollercoaster. Dina has been "ok" on coursing - despite a few total failures - but the last certificate for her LC CH title was unattainable. The thruth is, that a 4 years old whippet is too smart for coursing. On the other hand, she did very nice job at the race track (2*CAC), she's starting to find the correct lines and right speed. Next year we'll try the last coursing CAC once in the spring, and then she'll concentrate on racing and agility. I've also planned training on behavioral test, we'll see how that works. Lara has had an amazing coursing season, a double win with 2 certificates from Estonia in the spring, later 2 certificates from Finland: one with 2nd place and one with a win. Unfortunatelly there's been a couple of minor injuries, so the rest of the season wasn't so great. I was happily surprised with Lara's first CAC on track, she has't been practising very much. She was also awarded with EXC in an INT dog show. Next year she'll do both coursing and racing, I hope also adroad. Next autumn, I've been planning to breed Lara if the health examinations for both Lara and the male are ok. Inna starts her career in the spring in both coursing and racing. I have high hopes...

Kiitos kuluneesta kaudesta kilpakumppaneille sekä yhteistyötahoille, ensi vuonna uudet kujeet!
Many thanks for our contenstants and co-workers for this season, next year there'll be new tricks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti