sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Huoltotauko

Koirat ovat kirjaimellisesti maanneet sohvalla kuukauden päivät, ja näyttävät nauttivan hommasta kun ulkona sataa vettä ja on muutenkin kurjaa. Lara lopetteli juoksunsa, ja toivottavasti on viikon päästä sopivan pöhöttyneessä kunnossa näyttelykehään vietäväksi.

Koko porukka pääsi jälleen Tmi Terveystassun Jaana-Kaisan käsittelyyn. Samppa oli viime kertaan verrattuna hyvässä kunnossa, kaularangassa on ollut selkeästi enemmän liikettä eikä Samppa ole vaikuttanut yhtä kipeältä kuin kesällä. Päinvastoin, se on innostunut juoksemaan tyttöjen kanssa paljon aiempaa enemmän. Laralla oli lanneselässä sekä rintarangassa lukkoja, lantio oli jopa silminnähden tiltannut taakse ja takajalkojen askel oli lyhyt. Hyvä että saatiin likka auki ensi viikonlopun näyttelyyn, näytti nimittäin jo heti tuoreeltaan paljon paremmalta! Dinan kroppa on selkeästi reagoinut agiin, sen lavat ovat olleet aika tiukat kun olen niitä itse hieronut auki. Ammattilaisen sanoin se oli "rapsakka". Myös sillä oli rintarangan ja lanneselän alueella nikamalukkoja, lannerangassa jopa yksi aika pahoin siirtynyt nikama joka onneksi saatiin kuosiin. Dina ei ole oireillut kaularankaansa, mutta ilmeisesti jonkun isomman tärskyn seurauksena sinne oli tullut lukko, ja sen napsahtaessa auki kaula venyi pituutta ihan silminnähden. Innakin pääsi käsittelyyn, ja sai kehuja upeasta lihaskunnostaan. Mitään pahempaa ei löytynyt, mutta nikamien välit ovat hyvin tiiviit ilmeisesti paksuhkojen nivelsiteiden vuoksi (mikä on hyvä, koska melko pitkärunkoisena koirana sillä muutoin olisi välilevyongelmariski), joten jatkossa etenkin Innalle on erittäin tärkeää säännöllinen lihashuolto. Olen laiskuuksissani pudottanut koko porukan lepokauden alettua laihahkolle nappulalle, mikä ei ollutkaan kovin hyvä juttu. Etenkin Samppa on pudottanut kaiken massansa, ja tunnetusti iäkkäällä koiralla sen takaisinsaamiseen menee paljon aikaa - varsinkin kun Samppa on luonnostaan kovin hontelo mies. No, seuraavan tilipäivän tullen käydään noutamassa asiallisemmat eväät, lisäksi lisäravinneosastolle ainakin glukosamiini, B-vitamiini ja öljyä. Taukoillaan nyt vielä joulun yli ja toivotaan että Innan ensimmäinen juoksu tulisi pian, sitten alkuvuodesta terveystarkkien kautta "uuteen nousuun" eli kohti kautta 2014!

We have been living a nice, slow-moving live since the season ended a few weeks ago. The whole pack visited Jaana-Kaisa, who is an osteopath in her own firm Tmi Terveystassu.

Last time Samppa wasn't in very good shape, but now his neck was pretty good. He's been runninng quite a lot with the girls, which is great because usually he is a bit lazy. Lara had some tight spots in her thoracic and lumbar area, also her pelvis had tilted back. She looked much better right after the treatment, this was just perfect for next weekend's show! Dina had quite much tight spots in allover the spine, but luckily they all got opened. Obviously the biggest cause for these is agility. Inna had also a treatment, she got positive feedback on her good muscle condition. Her vertebras are very tight (which is good, because a whippet with a long back - like Inna - has otherwise a risk of  vertebral disc problems), so she'll need a regular body maintenance in the future. I've been lazy and feeding the dogs only dry food - which was a mistake, because they all have lost their body mass. Well, next week we'll do some shopping... The dogs are having a break till January, meanwhile I'm hoping Inna to start her first heat. Before the "serious business", there's going to be some health examinations for all the girls.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti