keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Laiskottelua

Ollaan kyllä koko porukka niin kiinnijuurtuneita sohvaan että oikein hävettää. Kelit ovat vaihdelleet lähes päivittäin vesisateesta auringonpaisteeseen ja pakkaseen, joten lenkkeile nyt siinä sitten. Lapsi-paroilla ei edes ole kunnollisia (ja samanlaisia) takkeja! Noo, ehkä me olemme lepokautemme ansainneet...

Lara käväisi Jyväskylän näyttelyssä melko laihoin tuloksin. Arvostelu oli tällainen: "Pleasing head and expression. Quite refined. More italian greyhound-type. Pasterns too sloping. Could have more muscles and bend of stifles". H (Tuomari Marjorie Martorelli) Ei ollut Larppinen jenkkitädin mieleen, liian pieni ja kippura ja vielä lihaksettomat kintutkin. Sinällään tällä ei ollut väliä, koska Larallahan on jo CACILiin oikeuttava näyttelytulos Porista.

Inna-Ilona vietti ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Lahjaksi lapsi sai aktivointilelun, joka kuitenkin mitä ilmeisimmin on vähän liian vaikea tälle piiloblondille... Dina on hoidellut herkut parempiin suihin tästä lelusta eli ei se sentään hukkaan mennyt. Ensimmäinen juoksu antaa vielä odottaa itseään, mutta huomaa hyvin kuinka sen kroppa on jo aikuistunut. Varsinainen kaunotar!

Dinan kanssa on ahkeroitu agilityn parissa, ja edistymistä on tapahtunut. Kontaktiesteille otettiin avuksi länget, ja ne näyttäisivät toimivan mainiosti. Aiemmin Dinalla oli tapana kaahailla kontaktien yli, mutta nyt se keskittyy selvästi enemmän. Etenemme juoksukontaktimetodilla, koska meidän kummankaan hermot eivät kestä enää yhtäkään 2on2off -hinkkaamista. Katsotaan mihin saakka tämä kantaa... Kepeillä on päästy jo verkoista eroon, mutta jatketaan 6 kepillä suoritusvarmuuden ja koiran itsenäisen suorittamisen vahvistamista. On päiviä, jolloin kaikki sujuu, ja sitten on päiviä, jolloin ei suju. Jännää on se, että koskaan ei voi tietää etukäteen kumpi päivä on käsillä. Ohjauskuvioissa on vielä itsellä iso työstäminen, liikaa tulee vielä heilumista ja ristiriitaista käskytystä koiralle. Unohdan joka viikko, kuinka tarkkaan Dina minua oikein lukeekaan. Onneksi meillä on enimmäkseen aivan super-hauskaa. Oli todella antoisaa olla seuraamassa JATin kisoja viime viikonloppuna, pääsi näkemään monenmoisia koirakoita ja upeita suorituksia. Jospa niillä fiiliksillä jaksettaisi työstää kotiläksyjä...

We've been a bit lazy during these past few weeks. It's been raining on one day and freezing cold and sunshine on the other. 

Lara visited Jyväskylä INT dog show in 17th Nov. There's nothing to tell about, her chritique is above. She's too slim and small, so the judge gave her only Good. Much happier was 21st Nov., when we celebrated Inna's 1st birthday! She is one happy happy fluffy whippet, who unfortunatelly had a present - an activation toy - which was too much for her happy little brain! Luckily, Dina helped on eating the sweeties from it. I just love Inna, she looks better day by day - a real beauty. We're waiting for her first heat to come.

I've been practising agility with Dina, and I guess we're progressing. There's still some minor problems, but we're having so much fun together. I'm still too slow and I forget every week how precisely Dina follows my moves and body language.

Joulun tuloa odotellessa voi vaikkapa tehdä muutamat koirantakit. Tästä kasasta on syntymässä lämmikettä niin omille kuin sukulaisillekin...

While waiting for Christmas, I have some dog jackets on the stocks...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti