lauantai 11. kesäkuuta 2016

Olipa kerran Muuksi

Niin me tytöt taas lähdettiin reissuun, tällä kertaa vuorossa oli 24h retki Viroon maastoilemaan. Pari muuttujaa tuli vielä suuntaan ja toiseen, Emppu jätettiin kotiin ja tilalle pari kyytiläistä, mutta saatiin kuin saatiinkin whippet-kv-luokka täyteen ja CACIL jakoon! Mentiin iltalaivalla yli ja yövyttiin kisapaikan lähellä leirintäalueella autossa. Paikka oli kiva, mutta siellä oli jonkinmoiset juhlat käynnissä ja musiikki soi ihan pikkutunneille saakka... No, aamulla ylös ja kohti kisapaikkaa. Kuten olin arvellutkin, kaikki kyydissämme olevat 7 koiraa juoksivat lähes peräkkäisissä lähdöissä, joten Riinakin joutui laittamaan pari whippettiä matkaan. Kv-luokassa Inna otti piikkipaikan ja muutkin juoksivat ihan kivannäköisesti, myös yk-itskuissa Nooa juoksi kivasti ja johti alkuerän jälkeen. Ellan ekakisa meinasi päättyä heti ekoissa mutkissa hukkaan, mutta hienosti neiti selvitti tilanteen ja luovi pitkässä heinikossa eteenpäin.
 Tytöt ja Nooa pääsivät hiukan jaloittelemaan aitauksessa. Tuntui olevan mieleinen!


Otin Dinan ja Laran pois finaalista, jotta päästäisiin itse hiukan helpommalla. Innan finaali näytti hienolta, vaikka se ihan sekunniksi hukkasikin vieheen korkeaan heinikkoon. Ella vaikutti jo pikkuisen nuutuneelta kun mentiin lähtöön, ja sitten radan loppupuolella yksi pahimmista kauhuskenaarioistani kävi toteen: Ella häiritsi kaveriaan ja sai tuomioksi hylkäyksen. En muista että hetkeen olisi näin lujaa vituttanut, etenkin kun tämä oli ihan oma moka. Ella lopetti juoksunsa reilu viikko aiemmin, mutta se on ollut näistä kahdesta se selkeästi vahvempiviettinen aina, joten ajattelin että kyllähän se nyt tällaisen reissun jaksaa tehdä. Tottunut reissaamaan ja kaikkea, ja sitäpaitsi Lara juoksi kolme vuotta sitten samoissa kisoissa itsensä tuplavoittoon tukevasti valeraskaana. Ei käynyt pienen mielen reunallakaan että käsissä saattaisi olla koiria, joiden kanssa on edettävä täysin muulla taktiikalla kuin sillä "kisoihin harjoittelemaan", millä muut ovat toimineet. Tai että ylipäätään on olemassa muitakin taktiikoita. Helvetin helvetti. Kotiin palatessa vasta tajusin senkin, miten voimakas henkinen side siskoksilla on toisiinsa, ja oli aika epäreilua jättää näin henkisesti kuormittavalla reissulla se ainoa tuki ja turva pois. No, harrastusuran ensimmäinen diski, ja toivotaan että jää viimeiseksi. Onneksi Inna pelasti päivän ja pokkasi viidennen maan valionarvon sekä himoitun toisen CACILinsa!Kuvasi Riina Lummekari
 
Koko retkueemme: vas. Nooa (Acire Mister Caramel), Oili (Nyanssin Diamond Solace), Pihka (Effloresco's Linnea), Inna (Inna v. Dia-Robinne), Dina (Tuulikellon Dinaco), Ella (Dinacon Nothing Else Matters) ja Lara (Blackbitch's Lara Croft), kuvasi Riina

Oulustakin kantautui kivoja uutisia:
 
 Dinacon Master of Puppets "Jasper" 2/29, 492 pistettä ja SERT (kuva Marko Pessi)
 

Dinacon Hero of the Day "Roosa" 10/29, 454 pistettä ja SERT (kuva Marko Pessi)

Molemmat siis juoksivat ensikilpansa. Lisäksi Esme (Dinacon Cyanide) kävi näyttäytyvässä Joensuun kv-näyttelyssä EH:n arvoisesti! Ihan mahtavaa! Sylin täydeltä onnea kaikille, ja huoltojoukoille isot kiitokset lasten kanssa tehdystä työstä!

At the end of May, we travelled to Estonia for INT LC competition. We made some changes to the original plans, and Emppu was replaced by two other whippets, for gaining at least six dogs in INT whippet class. Me and my friend Riina slept in the car with dogs, and early next morning we headed to the coursing place. The day was very hectic, all of our seven dogs ran in subsequent starts. Result from 1st round are above. I decided to take Lara and Dina off from the finals, so we had less work. Finals in the INT class went very nice, Inna won and gained EE LC CH title and 2nd CACIL! Ella did less good, she got totally tired and got disqualified for disturbing her pair. I was so pissed off for this, but then I relized that this was too long trip for such young dog, too much excitement and her sister wasn't with her (they have a very strong bond to each others). Stupid me!! Luckily we had nice news from Finland: Jasper and Roosa both got CAC's in their first race in Oulu! Congratulations! Esme participated in Joensuu INT dog show and gained a very nice VG! Well done girl!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti