torstai 30. kesäkuuta 2016

Juhannuskisat

Viime vuonna jäi Virpiniemen juhannuskisat väliin, mutta tänä vuonna päästiin lähtemään reissuun. Onnistuin houkuttelemaan Roosankin perheen turisteeraamaan ja tutustumaan lajiin. Kerrankin kelit suosivat ja perjantaina oli ihan oikea helle, naapurileirin grillistä valmistui leirikunnalle mitä maittavimmat eväät - leirielämä oli varsin leppoisaa, mitä nyt Dina ja Emppu karkailivat karsinasta meiningillä "koska voin"... No, seuraavalle reissulle täytyy tilkitä myös auton alus. Auto toimi varsin erinomaisena huoltoyksikkönä, helteelläkin se oli tosi viileä ja koirat loikoi siellä varsin levollisina. Sai siellä itsekin unta.

On Midsummer we travelled to Oulu for track racing competition. Roosa's family came also, mainly to familiarize with racing things. The weather was awesome, sun and warm, and camp living was very good. My car was our "Base camp", girls seemed to enjoy outside living and they slept very sound and calm in their boxes. Inside the car it was quite cool. I also slept there very good.


Perjantaina juostiin JuhannusRace, 280m + 350m. Olin laittanut Laran juoksemaan, vähän kokeilemaan kuntoa ja vauhtia. Viimekesäinen W-H:n ratamestaruuksien pään kääntely jätti omaan päähän pikku mörön, ja siksipä Laraa on nyt hoidettukin osteopaattisesti hyvin intensiivisesti, jotta ainakaan kropassa ei olisi mitään ongelmaa. No vielä mitä. Rouvahan esitteli kuntoaan ja voitti molemmat lähtönsä uusilla ennätyksillään 19,07 (edellinen 19,34) ja 23,97 (edellinen 24,34), tulokset kokonaisuudessaan täällä. Ihan hurjat ajat!! Olin niin onnesta mykkänä, se on ihan kuin eri koira! Lara palautui molemmista juoksuista todella hyvin helteestä huolimatta. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, kiima tulee jälleen heinäkuun lopulla, mutta kai sille voisi katsella muutamat kisat ennen sitä. Jasper juoksi ensikilpansa perjantaina, 350m taittui aikaan 24,31, sijoitus 2/4. Mahtavaa! Eddyn (D. Enter Sandman) perhe oli juhannuksen vietossa Oulussa, ja Eddylle saatiin 280m soolokoe läpi aikaan 19,4. Hieno Eddy! Perjantaina otettiin Roosalle, Ellalle ja Empulle pienet koppitreenit käsivieheellä. Roosa ja Ella meinasi pistää käsiveturin päreiksi, ja hienosti Emppukin innostui.

On friday, Lara ran in Midsummer Race. She made new personal best times on 280m and 350m; 19,07 (old 19,34) and 23,97 (old 24,34). I'm so pleased, she is like way different dog, compared to last season. Jasper ran his first start on friday, 350m 24,31, placement 2/4. Results from friday here. Eddy ran his first lisence run, 280m 19,4. Girls trained boxes, all of them did very nicely!

Blackbitch's - Dinacon family meet: vas. Blackbitch's Love me if You Dare "Helmi", Dinacon Hero of the Day "Roosa", D. Unforgiven "Enya", D. Enter Sandman "Eddy", D. Nothing Else Matters "Ella", B. Lara Croft "Lara", D. Master of Puppets "Jasper", B. Legend of Zorro "Saku" ja B. Leon "Ricky". Eddy ja Ricky ovat valkoisia merkkejä myöten ihan toistensa kopioita!

Lauantaina Dina juoksi veteraanisijoituslähdössä. Vesisateessa matka taittui aikaan 20,12, onneksi oli ensimmäinen lähtö ja rata vielä suht kuiva (tulokset täällä). Jasper juoksi 350m lähdössä kennelpiirin mestaruudesta, poika petrasi edellispäivän aikaa hienosti vaikka jäikin lähtönsä viimeiseksi. Jasperin enot Saku ja Ricky voittivat molemmat omat lähtönsä, hienoa pojat! Kisojen jälkeen juostiin koejuoksuja. Roosan soolo meni yhdellä harjoitusstartilla erittäin hienosti ottaen huomioon, että se oli likan ensimmäinen ratakierros ikinä. Vähän hetken mielijohteesta pistin Ellallekin kamat niskaan, ja soolo läpi ajalla 19,8. Päätettiin juosta Roosalle vielä palautumisajan jälkeen lyhyt ryhmä, koiralla kuitenkin näytti olevan kuntoa ja intoa. Ryhmäkavereina juoksivat Lara ja Inna, ja Roosa kellotti niin hurjan ajan että siinä meni rikki Laran edellispäivän ennätys ihan leikiten: 18,9! Ihan käsittämättömän upea aika, vaikka koiran juoksutekniikka on vielä luonnollisesti todella huono. Koska Joensuusta on pitkä matka mihin tahansa radalle, sovittiin että juostaan Roosalle pitkä ryhmä vielä sunnuntaina. Samalla porukalla mentiin, ja Roosan aika 23,4 samanlaiseen näytöstyyliin kuin edellisenäkin päivänä. Larakin taisi parantaa omaa perjantaista ennätystään, mutta Roosa tuli maaliin selvällä kaulalla. Ella juoksi vielä ennen kotiinlähtöä lyhyen ryhmän Dinan ja Inna kanssa voittaen ajalla 19,4. Oli kyllä niin upea juhannus, olen todella tyytyväinen kaikkiin lapsiin ja todella kiitollinen kaikkien perheille siitä, että lapsista on pidetty niin hyvää huolta ja niiden kanssa on tehty paljon töitä. Kellotettujen aikojen valossa pentue näyttäisi olevan kivan nopea, vielä kun saadaan tekniikat kuntoon niin varmasti jo ensi kaudella nähdään lapsosia ihan arvokisoissa saakka! Jotta ei menisi pelkäksi juhlimiseksi, aloitamme Empun kanssa viehehommat ihan ihan alusta. Viimekesäinen möllimaastoissa Hyvinkäällä sattunut tilanne, kun ei-vinttikoirarotuinen musta koira lähti omistajaltaan kahdesti kesken Empun juoksun käsistä radan varresta, jonne se oli tuotu näyttelyremmissä mäyhäämään vieheelle. Tietenkin Emppu säikähti sitä ihan hirveästi, vaikkei koira ihan suoraan päälle tullutkaan, mutta vieheelle kuitenkin. Harmittaa tuo tilanne niin paljon, selkeästi Emppua kuitenkin kiinnostaa, käsivieheellä menee mutta koneella vilkuilee peräänsä. Jos ikinä törmään omistajaan, tulen varmasti kertomaan hänelle minne hän ja muutkin käytöstapoja tuntemattomat muka-juoksuharrastajat voivat painua.

On saturday Dina ran on veteran start, 280m with time 20,12. Jasper ran 350m also on saturday, new PB 24,24. Lara's brothers Saku and Ricky won their starts, way to go boys! Results from saturday here. Roosa and Ella ran their lisence runs after the official starts. Roosa's time on 280m solo run 19,3, 280m group 18,9 and 350m group 23,4. Roosa ran both group runs with Lara and Inna. Roosa's times were absolutely stunning, I'm very pleased with her. She was on the track for the very first time. Ella performed on 280m solo 19,9 and 280m group 19,4, group included Dina nad Inna. She did also very good job! So that everything wouldn't be too perfect, we'll start all from the beginning with Enya. Last summer we were in Hyvinkää unofficial coursing event, and in the middle of Emppu's run a big non-sighthound mutt ran on the track, twice. The owner stood right next to the track, the dog had only very light show collar on. I'm so pissed off for this, Emppu clearly is interested on hand lure, but every time she hears motor lure, she keeps on looking back for possible attack.

Kisojen jälkeen hoidin osteopaattisesti koko porukan sekä kotimatkalla kahvittelureissulla Jasperin, Sakun ja Rickyn. Pojat olivat jo harkoissa kellottaneet ihan uusia kymmenyksiä, Dinan ja Innan suhteen tulokset ovat nähtävissä tulevana sunnuntaina. Roosakin tulee jossain vaiheessa pyörähtämään.

After the race I treated girls and Jasper, Saku and Ricky by osteopathic methods. Boys already had some training with very very nice times, Dina's and Inna's condition will be seen on sunday. Also Roosa will visit me before next starts.

Kuvia tulee myöhemmin / Pics will follow later

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti