lauantai 4. helmikuuta 2017

Talvisia puuhia

Talvella ei kylläkään ole päässyt kehumaan, lunta ei ole näilläkään leveyksillä kuin väriksi, ja sekin on jatkuvien lämpötilanvaihteluiden tuloksena jäätynyt kovaksi, karkeaksi ja vaarallisen liukkaaksi. Liikkeistä huomaa, että jokaisella on SI-nivelet, rintalihakset ja lavat ihan jumissa. Jäällä olisi periaatteessa kiva keli ulkoilla, välillä on aurinkokin paistanut, mutta tytöt ovat selvästi haluttomia juoksemaan lumessa. Eikä ihme, varmasti tuntuu samalle kuin lasimurska jalkojen alla. Niinpä olemme tehneet arki-iltaisin reilumpia remmilenkkejä ja viikonloppuisin vähän pidempiä metsälenkkejä. Ei se ravivauhtinen eteneminen sinällään huono ole, koirat ovat lepokauden jäljiltä vielä kovin pehmoisia eli oikeastaan tämmöinen on ihan hyvä peruskunnon tekemiseen. Onneksi osaavat säästellä itseään! Tietysti ne kaipaavat kunnon juoksurallejakin, ja niinpä vuokrasin perjantai-iltana erään ratsastuskoulun maneesin käyttöömme. Ja siitähän se riemu repesi! Kun kelit vaikuttavat jatkuvan tällaisina, taidamme vierailla Uuraisilla ratsutalli Konstanzen pehmeällä hiekalla hiukan useamminkin...

This winter has not been the best one, there is only a little snow (mostly for colour), and it's frozen to hard, sharp and dangerously slippery cover that hurts paws. That's why our daily walks don't include running. Girls seem to miss the running part, so on friday eve, I rented a manege for an hour for us. That was awesome, they really had a good time running on the soft sand! Weather seems to continue like this, so I think we'll visit at Konstanze Stable again...


Alkuvuodesta on ollut aikaa puuhailla kaikkea muutakin. Joululomalla sain viimein valmiiksi jo viime kevättalvella leikatut takit, ja ikuisuusprojekti nimeltä haalarit valmistui myös kuin ihmeen kaupalla! Kuten kuvista näkee, uusien vaatteiden omistajat ovat ratketa riemusta, mutta jos ensi viikoksi luvatut pakkasennusteet pitävät paikkansa, pääsemme varmasti harjoittelemaan haalariulkoilua. Mukavuuden maksimoinniksi haalareissa on kauluksessa ja miehustaosassa collegevuori, eli ne eivät ole sähköisiä, mutta sitäkin lämpimämpiä. Olen piirtänyt haalarin kaavat itse, takalahkeet on muotoiltu istuvuuden parantamiseksi. Myös lanneosassa on muotoilu, eli mitään kiristysnyörejä ei tarvinnut laittaa.

Finally I had time to finnish my sewing projects: on Christmas holiday, girls got new jackets and overalls. The overalls didn't get high reviews, but I hope they will keep the happy owners warm on lower degrees. Probably next week we'll have to test them, if the weather man is right. The model is designed by me, I wanted the hind legs to fit better, and also hip part is shaped. Kyllä nyt materialistin silmiä hivelee, jokaisella on oman värisensä haalari! Tällaisen porukan kamat menevät yllättävän nopeasti sekaisin, jos niitä ei ole nimikoitu tai muulla tavalla koodattu, eli tästä syystä mm. valjaat, grippihihnat, kennelkopat ja kisojen lämmittelytakit on tietyllä koiralla tietyn väriset.

I'm very pleased, now they all have clothes of their own colour. Otherwise all the harnesses, grip leashes, kennel muzzles and that kind of stuff would easily mix, so everything has to be "coded" somehow.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti