tiistai 23. toukokuuta 2017

SuomiCup

Olin ilmoittanut Whippet-harrastajien maastomestaruuksiin Ellan, Empun ja Jasperin, mutta kun Jassun varvas oli edelleen kipeä, Emppua ei oikein juokseminen napannut edellisenä viikonloppuna (se juoksi harkkavedon Kouvolan kisojen jälkeen, mutta no, vihkoonhan se meni...) ja Ella juoksi niin hyvin - ja kun Eddykin oli poissa pelistä - jätettiin koko karkelot välistä ja keskityttiin SuomiCuppeihin. Kausi on vasta alussa, eikä ole mitään järkeä juoksuttaa koiria "turhaan" kaikissa mahdollisissa kisoissa, varsinkaan kun tavoitteena on kansainväliset arvokisat. Tiimimme edustuksesta vastasi Roosa, joka sijoittui tiukassa kisassa upeasti neljänneksi! Keuruun tulokset täällä.

Tämä oli kuudes vuosi peräkkäin, kun meidän taloudesta on edustus SuomiCupeissa. 2012 Dina voitti, 2013 se oli toinen, 2014 Lara oli kolmas, 2015 ja 2016 Inna oli toinen. Loukkaantumisia ja poisjääntejä oli todella paljon, ja lopulta molemmat whippetluokat juostiin yhdistelminä.

Inna sinisellä, kuvasi Marika Hämäläinen

Inna oli liekeissä. Sen juoksut oli todella upeaa katseltavaa, ja se tyylitteli jo alkuerässä huimaan kärkeen. Se voitti lopulta ensimmäisen arvokilpailunsa melkein 30 pisteen erolla kakkoseen. Inna on ihan hurjassa kunnossa!

Ella, kuva Marika Hämäläinen

Ella juoksi ihan kivan alkuerän ja lähti finaaliin ykköspaikalta. Finaalin lämmittelyssä olin huomaavinani sen vasemmassa takajalassa jonkin hassun liikkeen, mutta kun yritin etsiä syytä tarkemmin, en löytänyt mitään. Lämmittelyssä Ella liikkui hyvin ja pistin koko homman oman jännityksen ja kuvittelun piikkiin. Finaalissa Ella juoksi minusta vähän yllättävästi heikommat pisteet kuin parinsa, mutta kuitenkin kirkkaasti yli sertirajan ja se valioitui suoraan viidellä kisalla.

 
Kuva Riina Lummekari


Siinä ne nyt on. Inna, joka nappasi itselleen yhdeksännen juoksutittelin, ja Ella, ekan oman pentueeni eka käyttövalio! SuomiCupin tulokset löytyvät täältä.

Jotta asiat pysyisivät balanssissa, sunnuntaiaamuna huomasin Ellan ontuvan. Mistään ei kuitenkaan löytynyt turvotusta, aristusta tai kuumotusta - paitsi vasemman takajalan yhden varpaan kohdalla tassunpohjassa oli pienenpieni reikä, ja varpaan alapinnalla tuntui pieni paise. Lyhyen antibioottikuurin ja viikon levon jälkeen varpaan koukistajajänne oli hiukan paksu ja varpaassa vajaa ojennus, mutta Ella ei enää ontunut. Missä lie tullut reikä, ja mitä lie mennyt reiästä sisään, varpaan ojentajan jänne vaikutti hiukan tulehtuneen. Olisihan tuota kai voinut hiekkamontulla päästää vapaaksikin, mutta mieluummin parantelen varpaan kunnolla kuin otan tyhmiä riskejä. Parinkaan viikon lepo ei kuitenkaan tässä kohtaa tee vielä hallaa. Suomen joukkueen kokoonpano vahvistettiin eilen, joten aletaan valmistautua reissuun...

I had entered Ella, Enya and Jasper in Keuruu for Whippet Club's LC Championships, but we decided not to go. Jasper was still limping a bit, Enya was focusing on everything else than the lure, and Ella ran so nicely in Kouvola, so we'll focus on SuomiCup a week after that. SuomiCup is an invitation race for last season's best ranking list dogs, so it's a very special competition.
 
Both girls did nice in qualifications. Inna took her 9th LC title by winning the Cup with super 517 points. 2nd was almost 30 pts behind... Ella did very good too, 2nd place with her 5th CAC (in 5th competition) and FI LC CH title!
 
To gain a balance between good and bad, Ella was limping on sunday morning. I found nothing wrong with her leg - except a swollen point underneath the toe, and a tiny mark in her paw. Something had gone in the paw at some point, and there was a minor infection in the flexor tendon of one toe. Rest and antibiotics will hopefully take care of it. Luckily I noticed it in time, she has good time to recover before the ECC's.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti