tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ylä- ja alamäkeä

Viime aikoina on tullut kovin tutuksi koiraharrastuksen myötä- ja vastamäet. Kisamenestyksen huuma vaihtui Sampan poislähdön aiheuttamaan suruun, ja siinä sivussa myös Dinalle sattui pieni haaveri. Tytöt kävivät pikku metsästysreissulla, jonka seurauksena Dinan toisen takatassun 2. sisin MP-nivel sai osumaa. Dina on ollut saikulla nyt reilut kolme viikkoa, liikuntaa on lisätty hiljalleen täyslevosta ja aika näyttää päästäänkö vielä tällä kaudella kisaamaan. Harmittaa niin että otsasuoni on ollut revetä, lähinnä siksi että suunnitelmissa oli korkata agikisat alkukesästä, mutta toisin kävi. No, kaikki sentään selvisivät hengissä reissustaan, eli sikäli asiat kuitenkin ovat ihan hyvin.

Dinan varvasta parannellessa oli tarkoitus juosta Innalle ratakirjat, mutta sekään ei mennyt niinkuin Strömsössä. Lapsi jännitti ekalla koejuoksukerralla kovasti maalisuoraa, radan varrella nojailevia ihmisiä tai vaan "jotain", ja vaikka viettiä todistetusti löytyy, piti palata harjoittelussa pari askelta taaksepäin. Koppihommat sujuu kivasti, mutta ollaan nyt otettu pelkkää etusuoraa niin, että joku muu lähettää ja itse menen vieheelle vastaan. Hyvin on likka jo reipastunutkin tämän suhteen, toivottavasti pian päästään itse asiaan.

Mimmi punaisella, Ebba valkoisella, Lara sinisellä Helsingissä 1.6. Kuvasi Emmi Ventelä

Laran juoksu loppui juuri sopivasti Tähtisprintteihin, ja vaikka ei Sprintteihin vaadittua tulosta ollutkaan, ilmoitin Laran kuitenkin 280m ja 350m sijoituslähtöihin. Odotuksia ei suuremmin ollut, mutta Larapa yllätti: molemmilla matkoilla uusi oma ennätys ja 280m matkalta SERTK! Lyhyellä matkalla sijoitus 2/4, aika 19,34s - samassa lähdössä juoksi Dinan Mimmi-sisko (T. Disco), joka voitti lähdön ja saavutti samalla viidennen valionarvoon vaadittavan kv-aikansa. Mimmi on näin ollen tuore kaksoisvalio, onnittelut kaikille asianosaisille! Samassa lähdössä kolmanneksi kiri Laran Ebba-sisko myös SERTK-ajalla. 350m matkalla sijoitus 3/4, taistelu oli tiukkaa ja Larppinen hävisi voittajalle ja toiseksi tulleelle vain viiksikarvan verran, 0,03 sekuntia. Molemmissa lähdöissä huomasi hyvin, että Lara on melko hidas lähtijä, ja loppusuoralle tullessa on ihme arpomista ajolinjojen kanssa. Annettakoon nämä kauneusvirheet anteeksi, ratastartteja on kuitenkin alla vasta alle kymmenen. L-pentueeseen saatiin ensimmäinen ratavaliokin, kun Timppa-veli (B. Lord of the Rings) korkkasi kauden voittamalla lähtönsä kv-ajalla 23,16. Onnea Timppa ja porukat! Kaiken kaikkiaan ihan onnistunut viikonloppu.


Siskot Ebba ja Lara sekä velimies Timppa. Kuvasi Mikko Leppänen

Katseet on käännetty jo tiukasti tulevaan, kohta päästään maastoilemaan tutuissa Mustialan maisemissa, ja juhannuksen vietämme ratakisoissa Oulussa.

During last few weeks, we've had some bad luck. Dina hurt her toe on rabbit hunt for almost 4 weeks ago, and now she has permission to move little more, bit by bit. It's a shame, because we've supposed to participate on agility competitions. The toe looks fine now, so maybe we'll get back in business later this summer.

Also Inna has had some bad luck with her oval track lisence runs. In the first training session, there was "something very exciting", and therefore we had to take some steps backwards. She has run now only straight for a couple of times, and it looks very good now. There's no problems with the boxes, so she only needs some self confidence (she has proven good drive in the coursing field already).

Lara participated in oval track competition in Helsinki on 1st June. On 280m, she was placed 2 out of 4 with her new personal best time, 19,34 (CC qualified). On 350m, she was only 0,03 sec behind the winner and placed 3rd out of 4. Dina's sister Mimmi (T. Disco) became a new FI CH on oval track, and also Lara's brother Timppa (B. Lord of the Rings) gained his last CC for the CH-title. Warm congratulations! So, it was a nice weekend afterall.

Next, we're heading to Mustiala INT LC competition, and then to Oulu track racing competitions.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti